Posted on

My new start-up

Tot aud în ultimele zile despre diverse start-up-uri care mai de care mai interesante dar am stat și m-am gândit că ar fi câteva start-up-uri care ar avea foarte mare succes. Ce ați zice de un start-up ca educația, bunul simț, respectul, implicarea socială. Încă nu m-am gândit la cea mai bună variantă de promovare. Hai să revenim cu picioarele pe pământ. Începe meciul.

Posted on

Din aroganță

Astăzi am primit o nouă palmă peste față când o cunoștință mi-a dezvăluit că prima dată când m-a cunoscut m-a considerat o persoană arogantă. Chiar dacă intre timp părerea persoanei respective s-a schimbat în bine tot a reușit să mă pună pe gânduri și nu prin prisma faptului câ mi-a spus-o direct și foarte sincer (din punctul meu de vedere) ci că este a doua oară în ultimul an când aud lucrul acesta de la 2 persoane diferite. Și mai grav pentru mine este faptul că pe fiecare am cunoscut-o în circumstanțe diferite și în medii diferite. Aș mai putea adauga și o a treia persoană dacă aș reuși să îmi aduc aminte și cine a fost însă în mod concret și sigur sunt două cu care am tangență destul de frecvent. Nu m-am considerat niciodată o persoană arogantă însă probabil că mă înșel. O să-mi dea ceva de gândit problematica asta zilele următoare. Pot să trag totuți o concluzie bună din toată treaba asta prin prisma faptului că prima impresie sa transformat cu timpul într-o impresie mai bună. Să mă consolez oare doar cu acest gând ?

Posted on

Dimineata devreme

Sau zilnica dimineață devreme. M-am trezit de dimineață de când mă știu, cu mici pauze în vacanțe și concedii. Cred că e ceva în natura umană să acordăm o așa mare importanță dimineții. Parcă totul e mai important și mai alert dimineața. Parcă nu e timp de odihnă. Dimineața se întâmplă lucri importante și când o ratezi parcă ai mai pierdut o zi din viață. Deși sunt o persoană mai nocturnă de fel și urăsc trezitul de dimineață apreciez totuși rezultatele unei zile începute matinal.

Îmi aduc aminte cu plăcere diminețile târzii de sfârțit de săptămână când încă eram elev pentru că nu voi uita niciodată modul în care mă trezea mama cu masa gata pusă și, de fiecare dată, cu mâncărurile mele preferate. Cred că acelea erau singurele dimineți târzii care nu mă făceau să simt că ziua trece pe lângă mine. Poate ai sesizat și tu că cele mai importante acțiuni din viața ta sunt făcute dimineata.

Probabil funcționăm mai bine dimineața pentru că e mai răcoroasă, ai nevoie de acțiune pentru a te încălzi, pentru a te pune în mișcare așa că dacă începi ziua devreme o să fii suficient de turat pentru a trece prin ea în forță.

Sau poate doar e o impresie a mea. Cine știe. Dimineții plăcute, cum știți voi mai bine.

Posted on

Rom iz bec or nat

Tot mă gândeam să scriu despre noua reclamă a ciocolatei Rom și schimbarea la față însă nu știam cu exactitate în ce barcă să mă așez (cum am pățit de altfel și la filmul Machete până am aflat că e regizat de Tarantino și m-am lămurit). Pe o parte aș fi zis că reclama se vede clar că e făcută la mișto însă, pe de cealaltă parte, nu reușeam să înțeleg de ce au mers cu prostia atât de departe încât să schimbe și ambalajul. Până la urmă am aflat mi-am dat seama că mizează pe vechiul lor slogan “senzații tari” și nu vor decât să creeze un șoc, ceea ce au și reușit pentru că tot online-ul vuiește despre ei. Au apărut și campanii anti “american flag”. O să-l vedeți după salt. Eu cred că și-au atins scopul în a-și impune și mai bine sologanul pentru că a creat, dacă nu senzații tari, măcar reacții tari sau chiar dure de-a dreptul.

UPDATE: după cum spuneam mai sus, mă gândesc că a-ți văzut cele mai recente reclame de dezmințire.

Continue reading Rom iz bec or nat

Posted on

Ken Block driving – Part 2

Dacă nu a-ți văzut încă prima parte puteți să o vedeți aici. Dacă a-ți văzut-o înseamnă că știți ce urmează, adică nebunie automobilistică și spectacol pentru orice spectator. La sfârșit o să vedeți scântei ieșind din 2 bucăți jenți si cauciucuri distruse. O minunăție. Clipul a fost filmat pe Autodrome de Linas – Montlhéry, un traseu oval, precum cel de Nascar, având o lungime de 2,54 km fiind construit în 1924. Diferența între acest treseu și unul obișnuit de Nascar este înclinarea dublă a pistei de rulare, adică 51 grade.

Continue reading Ken Block driving – Part 2