Posted on

Scurte de 21

– Azi la depunerea candidaturilor pentru prezidenţiale:
Băsescu – “Sunt puţin emoţionat”;
Geoană – “Sunt puţin emoţionat.”
Ăştia 2 s-au vorbit. Ce emoţionaţi vă daţi voi în faţa poporului când ştiţi că vă trebuie voturile. Huo.

– Se duce dracu tot fotbalul cu arbitri ca ăştia. În ligă iar o gafă monumentală a unui albitru. Nu înţeleg de ce Platinini nu se gândeşte să introducă proba video, ca în fotbalul american, în loc să încerce tot felul de artificii cu 5 albitri, care s-a dovedit a fi un eşec. M-am săturat să văd cum meciuri bune sunt distruse de arbitri idioţi.

basescu

– Băsescu: Poate cu vizita lui Biden (n.r. vicepreşedinte SUA) cei ce vorbesc de izolare înţeleg că se bălăcesc în minciună continuă. Păi Trăienel, atunci când te duci pe la diverse întâlniri internaţionale şi stai prin spatele Angelei şi te hăhăieşti cât ea se întreţine cu Sarkozy zâmbind subtil nu se numeşte că te distrai cu ei ci se numeşte ignorare, adică acolo unde ne-ai dus tu în materie de politică externă.

– Onţanu (primar sector 2) a fost exclus azi din PSD după e a declarat că îl susţine pe Băsescu.

– Mutu nu mai trebuie să plătească cele 17 milioane, momentan. Bravo măi, dar ce mai contează. La felul cum îşi bate în mod constant joc de noi nu merită interesul meu. Şi eram unul dintre susţinători odată.

– Năstase iar în instanţă. Nu sunt eu cel mai mare fan al lui dar parcă se exagerează. Numai în momente importante politic se dă în el. Chiar aşa de rău îi e frică lui Băse de el ?

– Twitter search de la Bing. Da’ şi twitter are search. Cu ce mă ajută ? Ştie cineva ?

– Genial. Băsescu vrea parangelii. Dă-l dracu de stat…mai poate aştepta.

– CFR a avut întârzieri de 3 ani în doar 9 luni. Câteodată e mai bine să mergi pe jos.

Posted on

Inapoi pentru viitor

green grass

Am fost învăţaţi că tot timpul trebuie să mergem înainte dar o cunoştinţă avea o vorbă care m-a pus puţin pe gânduri. Spunea el că mergem înainte, că înainte era mai bine. Şi cel puţin din prisma subiectului zicala e adevărată. Trebuie să înţelegem că a face câţiva paşi înapoi înseamnă elanul pentru marele salt înainte. Tot acest marş pentru progres tehnologic nu face decât să ne arunce întro prăpastie. Ca să fim cu toţi lămuriţi, eu vorbesc despre responsabilitate, responsabilitatea faţă de mediu care ne lipseşte cu desăvârşire. Când ridici astfel de probleme ecologiste imediat apar cârcotaşi care întreabă “Păi da’, idei poate avea oricine da’ concret ce pot să fac ?”. Păi e simplu. Întoarcerea la origini, sau cum ar zice franţuzul “Know your root’s”. Probabil că e doar ceva idealist însă cu timpul se pot întâmpla. Trebuie să ştim să scoatem părţile bune din cele rele. Un exemplu ar fi să ne aducem aminte de obiceiurile comuniste.

Când eram copil îmi aduc aminte că toate spaţiile verzi din spatele blocurilor erau îngrijite şi întreţinute de locatari. Îmi aduc aminte că tata uda gradina din spatele blocului în fiecare seară şi aveam acolo plantaţi câţiva pomi fructiferi şi viţă de vie. Abia aşteptam să vină toamna. Şi nu tata nu era singurul care ave obiceiul ăsta. Acum, în cel mai bun caz, spaţiul verde s-a transformat într-o parcare însă de cele mai multe ori sunt transformate în gropi de gunoi. Nu cred că ar fi aşa greu să reluăm acest obicei. Floare cu floare se face primăvară.

Vorbind strict de cei care locuiesc la casă şi au o mică grădinuţă. De ce nu mai plantăm nimic şi preferăm să cumpărăm legume pesticizate de la magazin şi grădinuţa să o betonăm. Şi nu, nu e chiar aşa dezastruos de greu să lucrezi o grădinuţă şi mai degrabă te relaxează. Toţi cei care au posibilitatea ar trebui să îşi crească singuri legume în loc să susţină industria îngrăşemintelor chimice.

Deconectaţivă, de la tot. Lăsaţi maşina acasă şi folosiţi mijloacele de transport în comun sau bicicleta. Renunţaţi la celular cât se poate de mult şi făceţile o vizită prietenilor, pe jos. În general, renunţarea la mecanismele tehnologice te va ajuta să te relaxezi, să comunici mai bine, să cunoşti noi oameni. Strada poate fi un lucru frumos dacă ridicăm capul din asfalt şi zâmbim. Optimismul aduce optimism. Natura şi ea va fi ajutată doar prin simple gesturi. Să nu îţi fie ruşine să ridici de jos un amblaj aruncat de un nesimţit şi să îl pui la coş.

Nu mai folosi prosoape de unică folosinţă. Ştii că mama ta nu folosea aşa ceva. Sigur ai o haină veche prin casă pe care să o foloseşti. Învaţă să reciclezi. Natura are suficiente deşeuri încât să nu-i trebuiască ale tale.

Nu mai folosi şerveţele de hârtie să îţi sufli nasul. De ce să nu foloseşti o batistă din material textil. Într-o zi o să te acuz că tu eşti de vină pentru toate alunecările de teren din Moldova. Pentru nasul tău au defrişat dealuri întregi. Sau poate că te ştergi la nas cu o pădure amazoniană milenară. Ştiu că tata m-a învăţat de mic că cea mai bună e batista de material textil şi nu pentru că ştia el ce e aia ecologie dar mai degrabă că e mai ieftin aşa.

Soluţii sunt, însă trebuie să privim şi înapoi câteodată şi să le găsim. Multe dintre ele poate au fost un efect al dificultăţilor financiare însă şi noi suntem întro dificultate, una mai mare decât bugetul personal, mai scumpă, viaţa copiilor noştri. Ţine de fiecare dintre noi să schimbăm ceva. Nu trebuie să ne pună Băsescu, Boc sau Geoana instrucţiuni în mână.

Învaţăţi prietenii ce înseamnă să fii prietenos cu natura, învaţăi ce ştii tu mai bine. Spune-mi şi mie ce ştii tu despre ecologie. Poţi să-mi scrii mai jos şi eu voi transmite mai departe.

Go Green.

Posted on

Scurte de 20 octombrie

Faptele lui SOV au fost prescrise. Au fost prescrise în dosarul BID. Mă f.. în dreptatea din România. Păi dacă din ’05 îl tot judecaţi normal că se prescrie.

Croitorul se crede independent. Fie el chiar se crede sau ne crede pe noi proşti. Hai măi Lucian, chiar aşa. Şi coaliţia zice că-i nebun.

Aproape toţi cei care au votat în 2004 deja au ales. Eu sunt printre cei care nu a votat nicăieri. Dacă mai erau încă doi candidaţi pe lângă cei 8 aduceam sămnături şi de la vecini.

– Victorie extraordinară a Unirii Urziceni cu 4-1 împotriva lui Glasgow Rangers. Bravo Dan.

PDL porneşte “Băsescu pentru România”. Mai bine ziceau “Băsescu pentru PDL, pentru restul scandaluri”. Portocalii au distrus prea mult, şi nu numai în România. Aveam un tricou portocaliu pe care scria “Pana mea”, păi asta i-aş întreba şi eu: cât pana mea vă mai trebuie ca să dispăreţi ?

Nati Meir arestat preventiv pentru 29 de zile. Măcar dispare de pe TV. Pentru mine asta e vestea bună. Pe Nikita nu o arestează nimeni ?

– Rubin Kazan bate Barcelona cu 2-1 chiar pe Nou Camp. Incredibil. În ultimi ani fotbalul mare s-a schimbat mult. Estul nu mai e chiar aşa departe de occident. Diferenţele sunt tot mai mici.

– Şi ai zice că numai la noi se întâmlă.

Posted on

Nu fă nimic

Păi normal. Pentru ce. Şi Pro TV are o campanie de genul în ultima perioadă. Poate că e timpul să credem că putem şi altfel. Mai cu respect, mai cu bunsimţ. Cred că toţi ar trebui să ne tragem puţin de urechi şi să avem mai mult bunsimţ şi respect. Da’ parcă tot îmi vine să renunţ când văd cu câţi trebuie să ne luptăm.

Continue reading Nu fă nimic

Posted on

Licenţa pierdută

Am citit undeva recent despre nemulţumirea unui artist cum că i-ar fi fost folosită munca în designul site-ului unei reţele sociale. Mai târziu am înţeles că era vorba despre o fotografie pe care el o upload-ase pe site-ul respectiv. Bineînţeles că nu a avut câştig de cauză din moment ce el nu a citit regulamentul respectivei reţele care spunea că site-ul poate folosi în interes propriu fotografiile upload-ate de utilizatori. La fel se întâmlă şi în cazul Facebook sau Hi5 aşa că aveţi grijă ce fotografii urcaţi pe respectivele site-uri.

Posted on

O mica excursie la Viena

Ziceam că o să vă povestesc ce am făcut. Păi să încep cu Viena. Un oras de vis. Parcă totul e croit pentru turism. Îmi place că au forte multe parcări şi niciodată nu ai treabă cu parcarea chiar dacă e puţin cam scumpă în zonele centrale. Îmi place că e un oraş plin de viaţă şi care pare sigur şi noaptea în zonele mai puţin aglomerate chiar dacă poliţie nu se prea vede pe stradă. Îmi place că ştiu să îşi promoveze produsele. Îmi place că marea majoritate a oamenilor vorbesc engleza. Îmi place că absolut toţi oamenii sunt politicoşi. Îmi place că îşi îngrijesc clădirile şi atracţiile turistice. Îmi place că există respect în trafic. Îmi place că în centru, la oră de vârf, se poate circula decent cu maşina neavând de multe ori ocazia să prinzi de două ori un semafor pe roşu. Îmi place că atunci când prinzi un semafor pe verde şi mergi tot înainte parcă toate semafoarele se fac verde pentru tine. Îmi place că este o atmosferă relaxată cu oameni care nu par nervoşi sau trişti. Am obsevat că oamenii zâmbesc. Ma frapat faptul că poliţia nu îţi zice nimic dacă te vede consumând alcool pe stradă şi am văzut în multe rânduri grupuri de tineri strânşi pe la colţuri, chiar prin cetru, şi consumând alcool fără însă să creeze agitaţie. Să nu mai spun că parcă la ei nu am văzut gropi în asfalt sau prea multe străzi în lucru. Îmi place că stai o săptămână cu maşina afară nu trebuie să o speli pentru că e la fel cum ai scos-o de la spălătorie, adică curată. Îmi place că oraşul are centură şi nu vezi nici un camion în oraş. Adevărul e că sunt multe de spus. E o altă lume. Noi suntem departe. Şi problema nu ar fi tocmai asta pentru că şi Ungaria îmi place şi nu sunt cu mult departe de noi însă ei au mentalitate. Ca şi mentalitate suntem din clase diferite.

Posted on

Gata concediul

După o extrem de lungă pauză revin. De fapt încă nu revin, abia mâine revin. De fapt nu e gata nici concediul, mai am o săptămână dar cred că o voi petrece în Timişoara. Azi nu îmi anunţ decât întoarcerea. Am multe poveşti din Austria, Ungaria şi Severin. Sper să le pot spune pe toate în zilele următoare înainte de a reintra în rutina normală. V-am pupat. Seară faină.