Posted on

World Expo Shanghai 2010

Better City, Better Life este sloganul acestei expoziţii desfăşurate în China. Expoziţia se desfăşoară în perioada 1 mai – 31 octombrie 2010 şi se aşteaptă 200 participanţi. 70 milioane de oameni sunt preconizaţi să viziteze expoziţia. Tema expoziţiei, după cum spune şi sloganul, este aceea de a găsi soluţii pentru a dezvolta gradul de confort pentru mediul urban în viitor. Mascota expoziţiei este stilizarea unei litere din alfabetul chinezesc care reprezintă oamenii şi se numeste Haibao. Alături avem şi emblema oficială a expoziţiei.

haibaoexpo 2010 china

Romania are şi ea un stand la această expoziţie şi va avea 2000 metri pătraţi şi se va numi Greenopolis. Clădirea principală va fi reprezentată de un măr verde şi, conform oficialilor români, Greenopolis reflectă importanţa unui stil de viaţă sănătos, dezvoltare sustenabilă şi soluţii bazate pe studii şi cunoştinţe pentru o societate modernă. Mai jos avem o punere în scenă a proiectului aşa cum apare pe pagina oficială a expoziţiei.

greenopolisgreenopolis night

Personal cred că România ar fi putut face ceva mai bun. Primul lucru verde pe care am putut să-l gândim a fost un măr şi pe acesta ne-am apucat să-l construim. Atunci nu înţeleg aceea dezvoltare sustenabilă din declaraţia oficialilor. O dezvoltare sustenabilă e dată şi de proiecte arhitecturale adecvate. Poate un arhitect o să mă contrazică însă rămân la părerea mea că am fi putut face un proiect mai interesant.

Nu am reuşit să văd toate proiectele însă cu siguranţă mi-au plăcut pavilioanele ţărilor Rusia, Singapore, Israel, Japonia, Franţa, Polonia.

Pentru mai multe detalii intraţi pe pagina oficială.

În 2012 v-om avea o ediţie Coreea de Sud dedicată dezvoltării pe mări şi oceane. Pentru mai multe detalii aici.

Posted on

Transformă-ţi feed-ul într-un tabloid

Tabbloid.com este un proiect al HP. Dacă îţi citeşti feed-ul RSS dimineaţa în loc de CanCan ai putea măcat să-l faci să semene cu un tabloid. Cei de la HP s-au gândit şi la cei care nu au aşa mult timp să-şi citească ştirile dimineaţa la calculator şi le preferă printate. Tabbloid generează automat, într-un PDF, mai multe Feed-uri date de utilizator şi le trimite prin e-mail gata de a fi printate.

tabbloid

Posted on

Cum repari lagul youtube in Firefox

session-store Probabil mai mulţi aţi sesizat un lag la playerul youtube la perioade constante de 10-30 secunde. Eu am crezut că e din cauza Pc-ului meu însă am găsit un articol pe net în care unii au găsit o soluţie. Problema este creată de Session Restore-ul integrat în Firefox care salvează sesiunea din 10 în 10 secunde în mod standard. Am făcut şi eu modificarea de câteva zile şi am simţit o diferenţă. Tot ce trebuie să faci este să intri în about:config (scris în adress bar) şi să cauţi cheia browser.sessionstore.interval. În mod normal ea este setată la 10000 de milisecunde, adică 10 secunde. Eu am modificat-o la 900000, adică 15 minute pentru că nu e chiar necesară salvarea aşa de des.

via lifehacker