Posted on

Yahoo se vinde.

După o perioadă extrem de lungă de negocieri Microsoft a reuşit. Yahoo se vinde la Microsoft. De fapt nu tot se vinde ci doar divizia de căutări. Motorul de căutare al Yahoo va furniza doar informaţiile venite de la Bing. Contractul se întinde pe o perioadă de 10 ani în care Microsoft va avea acces la toată tehnologia Yahoo referitoare la motorul de căutare iar beneficiul Yahoo va fi acela că va dispune de o putere de calcul extraordinară pusă la dispoziţie de serverele Bing. Interesant este faptul că de partea de publicitate se va ocupa Yahoo însă prin Microsoft AdCenter.

Yahoo - Bingvia Softpedia

Posted on

White Rabbits – Percussion Gun

Melodia este de pe albumul It’s Frightening. Albumul a fost lansat pe 19 mai la TBD Records la 2 ani distanţă de primul lor album, Fort Nightly. Sunt numiţi cei mai buni din ce va urma (Best of what’s next). Trupa conţine 6 membri şi îşi are sediul în New York după ce s-au format iniţial în Columbia, Missouri. Pănă la urmă criticile pozitive curg în direcţia celor şasă iepuri albi din New York. Sunetul este unul fresh şi original şi cu siguranţă vom mai auzi de băieţii ăştia şi în viitor. Clipul este regizat de Andrew Droz Palermo. Enjoy.

percussion gun

Continue reading White Rabbits – Percussion Gun

Posted on

Muzica dintr-un copac

Proiectul e realizat de Diego Stocco care mai are la activ şi proecte precum muzică din nisip, muzică din capsator, sau muzică dintr-un pian în flăcări. La majoritatea proiectelor sale nu se foloseşte de nici un fel de sintetizator sau de altă aparatură pentru a modifica sau prelucra sunetul. Sunetul este cel înregistrat live fără nici un fel de modificare. După salt aveţi şi clipul. Enjoy.

muzica din pom

Continue reading Muzica dintr-un copac

Posted on

Discovery rebranding

Pentru că cei de la Discovery şi-au schimbat sigla au făcut şi un nou spot de promovarea a canalului. Prin acesta se doreşte atragerea tineretului către acest canal însă şi păstrarea telespectatorilor vechi. Spotul poziţionează canalul ca unul dintre cei mai mari avocaţi ai planetei noastre. Pentru mine Discovery va rămâne cel mai bun canal dintre toate. După salt aveţi şi clipul. Enjoy.

Continue reading Discovery rebranding

Posted on

the Legend. Nu, nu e vorba despre Michael

Sunt între două punţi. Să ţin cu el sau să nu ţin cu el. Este o adevărată legendă însă ca toate legendele au tendinţa de a supăra prin succesele consecutive. Devine aberant, frustrans şi chiar enervant. Ne plac recordurile însă detestăm recordmani. Dacă încă vă mai gândiţi despre cine e vorba nu săriţi peste rânduri ca să aflaţi dar vă pot spune că nu e vorba de Michael şi nici Federer. Ştiu cât de încurcat eram când ţineam cu Michael Schumacher şi avea deja bătute recorduri după recorduri şi parcă vroiam să mai dărâme câteva pentru că simţeam nevoia ca istoria să se lege de mine, să simt că am trăit în nişte vremuri de legendă însă pe de cealaltă parte mă săturasem numai de el pentru că părea că numai el e pilor şi restul şoferi de duminică. Ulterior am stat şi m-am gândit că dacă el bate toate recordurile eu, fiind doar un adolescent, nu voi fi fost cumva văduvit de realizări excepţionale pentru restul vieţii mele, adică se va mai ridica cineva vreodată la valoarea lui pe care să am plăcerea să-l mai văd pe timpul vieţii mele ? Aşa e şi cu cel despre care cred că este o legendă, este un personaj demn de urmat, un caracter puternic şi da, cred că v-aţi prins, e vorba despre Lance Armstrong. El e omul care a reuşit să depăşească un record al altei legende a ciclismului, Miguel Indurain, care a câştigat turul Franţei de 5 ori consecutiv faţă de cele 7 ale lui Lance. Din ’99 în ’05 a fost singurul care a câştigat tricoul galben şi probabil că l-ar fi câştigat şi în continuare, dacă nu s-ar fi retras, de cel puţin 2-3 ori. În 2008 s-a hotărât să revină în turul Franţei iar anul acesta avem ocazia să-l vedem din nou în tur. Tocmai aici intervine nehotărârea, să ţin cu cel al cărui fan sunt încă din 99 sau… ? Oricum, o să urmăres cu interes turul Franţei.

Posted on

Când eşti mare totul e uşor

It can be so easy to make big things happen. When you’re a giant – motto-ul campanie. Pai când eţti un gigant al industriei energetice lucrurile par atât de simle. E bine că sunt tot mai multe companii mari care se implică în acţiuni ecologice. Ideea de bază a campaniei o reprezintă energiile alternative şi grija pentru natură. Dacă nu aţi înţeles încă, este vorba de un gigant al industriei energetice, RWE Energy, din Germania care luna asta a lansat o nouă campanie prin care doreşte să se poziţioneze ca şi o companie interesată de mediu. Reclama ne prezintă soluţiile de energii alternative în care compania va investi în viitor sau în care deja investeşte. Reclama este făcută de agenţia Jung von Matt / Elbe din Hamburg. După salt o puteţi urmări.

Continue reading Când eşti mare totul e uşor

Posted on

Roger Federer, legenda

Am asistat ieri la o finală fantastică la Wimbledon între Federer şi Roddick. Am văzut un Federer uman, detaşat de aura de roboţel pe care şi-o crease şi pe care a mai pierdut-o odată la Australian Open, şi un Roddick fabulos. Aş fi vrut să câştige Roddick pentru că merita. Sunt fan Roddick de câţiva ani buni. Aseară, pe parcursul celor 4 ore jumate am văzut un tenis fabulos jucat de acesta. Am văzut un Federer care a scârţâit din multe puncte de vedere însă a fost peste Andy tocmai pe arma lui cea mai redutabilă, serviciul. Federer a servit de 2 ori mai mulţi aşi decât Roddick, adică 50 faţă de 27. Am văzut foarte puţine duble greşeli, doar 4 de fiecare parte însă cred că au fost foarte multe greşeli neforţate. L-am văzut pe Federer cu nişte retururi în burta fileului sau cu mingi la 3 metri de teren. Ceva s-a schimbat aseară în jocul lui Federer. S-a văzut, de multe ori, neputinţa în teren. Serviciul a fost singurul care l-a ţinut în finală de multe ori iar Andy nu a reuşit să profite de jocul excelent din punct de vedere tehnic pe care l-a avut. Îmi place Roddick pentru că ştie să facă spectacol, că este mai dezinvolt pe teren, pentru că e mai carismatic pe când Federer se exteriorizează foarte puţin sau chiar deloc. Federer a intrat aseară în legendă pentru că a reuşit să câştige al 15-lea titlu de mare şlem din carieră depăşindu-l astfel pe Pete Sampras. Pete încă deţine recordul de titluri la Wimbledon în număr de 7 dar sunt convins că Federer, la cei 27 de ani ai săi, va depăşi această performanţă în anii următori, el deţinând în acest moment 6 titluri. Cei de la Nike au făcut şi o reclamă în care mari sportivi precum Michael Jordan, Pete, McEnroe, Serena, Tiger Woods îl felicită pentru cele 15 titluri de mare şlem. Pete vorbeşte de cei 7 ani în care Federer la lăsat să deţină recordul. McEnroe rămâne un om cu o extraordinară prezenţă de spirit mulţumindu-i lui Federer că i-a făcut pe ei să pară doar nişte mediocri, sau când spune că e duplu faţă de cât a luat el vreodată. Jordan spune că el nu a câştigat nimic de 15 ori. Reclama după salt. Enjoy.

Continue reading Roger Federer, legenda

Posted on

cOPENhagen şi I AMsterdam

open-copenhagen

09meer

Nu cred că o să am ocazia să văd o campanie de promovare a vreunui oraş din România cum se întâmplă în străinătate. Toate marile oraşe ale ale Europei au aşa ceva. Primăriile ar trebui să investească în aşa ceva. Noi încă nu reuţim să înţelegem că dacă autorităţile nu se implică este greu, prin acţiuni sporadice ale ONG-urilor, să fie sprijinită cum trebuie imaginea unui oraş. Am rămas plăcut impresionat de campania de promovare a danezilor şi olandezilor. Un concept frumos, o idee frumoasă şi promovare prin multe medii din online şi offline prin materiale promoţionale şi informaţii. Ei au înţeles că o promovare adecvată îţi aduce investitori, turişti şi forţă de muncă. Sunt o grămadă de staţiuni în România care vor turişti dar nu fac nimic în acest sens. Am vazut zilele trecut la zoso un filmuleţ din Băile Felix cu modul jalnic în care se prezintă drumurile. Aş vrea să văd măcar un oraş în România promovat în acest mod, exceptând Sibiul care a avut sprijin din partea Europei culturale. Jocul de cuvinte ales pentru Copenhaga cât şi pentru Amsterdam îmi pare foarte inspirat. Cei din Copenhaga au făcut insigne cu diverse imagini pe care scrie OPEN, olandezi au făcut carduri pentru turişti, etc. Atenţia pentru turişti, investitori şi forţa de muncă ar trebui să fie esenţială. Ok, am fabulat şi visat suficient. Vă las şi pe voi să visaţi. Eu mă întorc la realităţile oraşului meu şi la speranţa că într-o zi o să vad şi Timişoara promovată cu cap. Vă las în final cu insignele OPEN.

open_more_buttons

Posted on

Pizza Hut devine The Hut

thehut

Probabil criza îi împinge pe foarte mulţi să adopte o schimbare sperând astfel să creeze un şoc şi să crească vânzările dar eu nu consider ca inspirată rebrănduirea în momente de criză pentru că schimbarea nu implică automat şi o creştere de imagine. Bergembier nu a câştigat clientelă nou prin schimbarea designului ci chiar a pierdut (ok, toate au pierdut). Mie nu îmi place noua siglă dar cred că e prea puţin relevant având în vedere că nu mănânc de la ei pizza. Firma mamă are mari probleme financiare şi e posibil ca în România Badea să renunţe la franciză. Brian Niccol, şeful de marketing, spune că redenumirea vine ca urmare a lumii rapide în care trăim şi a modului de comunicare. El mai spune că şi-au dorit o scurtarea a numelui mai potrivită pentru tinerii dependenţi de SMS, twitter şi alte reţele sociale. Purtătorul lor de cuvânt spune însă că nu va fi o redenumire totală ci mai degrabă o soluţie de criză, un impuls pentru afacere. Eu nu cred că o să se întâmple mare lucru.