Posted on

Altro – ultra slim Intel laptop

Cine spunea că numai Apple are laptopuri ultra slim. Cei de la Intel, în colaborare cu Olidata, au lansat în Italia acest laptop. Preţul celui mai iesftin sistem este de 879 cu tva inclus. Este primul sistem care va conţine ultima generaţie de procesoare care lucrează la un voltaj mult mai scăzut. Ambalajul nu este nici el unul standard cum te-ai aştepta ci seamănă mai dregrabă cu o plasă de hârtie pe care o primeşti când îţi cumperi haine.

Lansare Altro

Cel mai ieftin laptop are o display de 13.3 (aşa au şi celelalte),HDD 120 GB, 3 GB DDRII la 800. Procesorul este Intel Pentium SU2700. Are o greutate de numai 1.6 kg.

Referitor la similitudinile de design între seria produsă de Olidata şi MacBook Air produs pe Apple directorul Olidata spune că trebuie să înţelegem diferenţele de termene de finalizare între concept şi designul final pe care îl are un producător mic faţă de o multinaţională. Masenza mai spunea că pentru ei produsul finit a apărul la 18 luni de la începerea lui pe când la Apple nu a durat mai mult de 6 luni ceea ce demonstrează că nu ar fi putut să se inspire de la Apple. După salt o să vedeţi mai multe poze cu laptopul cât şi câteva concepte publicitare.

Continue reading Altro – ultra slim Intel laptop

Posted on

Google Wave

google_wave_logoVă spuneam într-un update la un articol anterior că o să vorbesc despre el. Conferinţa s-a desfăşurat odată cu cea susţinută de Microsoft în legătura cu motorul de căutare Bing, despre care am scris aici, acaparând astfel toată audienţa. Deosebirea dintre Google şi Microsoft este că pe când Microsoft a ales să-şi prezinte produsul într-un cerc mai restrâns la conferinţa Google au participat circa 4000 de persoane. După câte am înţeles eu din filmuleţul de prezentare (care durează o oră şi ceva) o să fie un produs revoluţionar în materie de relaţionare socială. Ideea de la care a pornit proiectul este utilizarea la maxim a funţionabilităţii pe care o va oferi implementarea standardului HTML 5 pentru care browser-ele sunt deja pregătite (cu excepţia IE). Google Wave se doreşte a impune un nou standard de comunicare interconectâd instant messenger-ul cu e-mail-ul. Aplicaţia va fi open source pentru a o putea dezvolta asfel încât să satisfacă cerinţele utilizatorilor. După salt avem şi filmuleţul cu înregistrarea conferinţei.

Continue reading Google Wave

Posted on

Cu piscina pe râu

În Berlin, pe râul Spree există o piscină, da, chiar o piscină. Mie nu mi-a venit să cred. Arată spectaculos. Mi-ar plăcea şi mie să fac o baie acolo. Ce le poate trece prin cap unora. Este un proiect al AMP Arquitectos, din Spania. Proiectul se numeşte Badeschiff ceea ce în traducere liberă înseamna vaporul de baie. Având în vedere că apa râului nu este suficient de curată pentru scăldat această pişcină le oferă, cel puţin figurativ, nemţilor posibilitatea de a se scălda în râul Spree. Proiectul a fost realizat în anul 2004. Pe timpul iernii piscina este acoperită şi este funcţională.

badeschiffbadeschiff

winter badeschiffgermanu-sauna-spree

summer badeschiff

germanu-spreebadeschiff

Sursa.

Posted on

Bing de la Microsoft

Zvonurile referitoare la relansarea si repozitionarea motorului de cautare al Microsoft se pare ca nu au fost în van. Din 3 iunie Microsoft va lansa motorul de căutare Bing. Repoziţionarea ca motor de căutare se datorează faptului că acum te ajută să iei cele mai bune decizii şi îţi găseşte cele mai relevante rezultate. Din clipul de prezentare se vede clar că urmăreşte un atac direct asupra Google în momentul în care spune că poate nu e cel mai relevant să îţi ofere 47 milioane de rezultate pentru o căutare şi adevărul e că nu ai nevoie de atât de multe rezultate pentru o căutare amărâtă deoarece în marea majoritate a cazurilor de la 100 de rezultate în sus căutarea începe să devină puţin irelevantă. Eu, personal, foarte rar depăşesc pagina a treia din rezultatele google. Revenint la Bing, am mai sesizat în clipul de prezentare o funţie care mie mi-a plăcut, preview rezultatele video direct în pagina cu rezultatele căutării şi bineînţeles că funţia există şi pentru linkuri. Vă las să vedeţi şi clipul şi ca să nu vă fac să vă irosiţi timpul aiurea cu încă un click vă spun din start că vă trebuie Silverlight ca să îl vedeţi. Enjoy.

Update 29,05 (2:00): în chineză bing cică ar însemna boală (neverificat)
Update 29,05 (2:17): google a boicotat conferinta microsoft prin susţinerea unei simultan depre un produs revoluţionar de care poate vă povestesc zilele următoare. acum mă uit şi eu la respectiva conferinţă.

Continue reading Bing de la Microsoft

Posted on

Mylene Farmer şi Abe Laboriel jr – Les Mots

Ascultă muzică bună. O melodie live din 2006. Mylene Farmer născută Mylène Jeanne Gautier este o artistă originară din Franţa. Are vândute peste 45 milioane de discuri şi este una dintre cele mai de succes cântăreţe din Franţa. Abe Laboriel jr. este percuţionist însă se descurcă foarte bine şi cu vocea. Este originar din state şi este fiul lui Abe Laboriel sr. (logic, nu ?), un celebru basist în state. A lucrat foarte mult ca percuţionist şi vocalist cu Paul McCartney, Seal, Sting, B.B. King, Eric Clapton, Les Paul, Ashlee Simpson, LeAnn Rimes. Enjoy.

Continue reading Mylene Farmer şi Abe Laboriel jr – Les Mots

Posted on

Perfecţiunea feminină

Atât de mult ne-am obişnuit cu revistele glamour că pretenţiile noastre în materie de frumuseţe au crescut nefondat. Tot ce apare în revistele cu şi despre femei este photoshop-uit. Când le vedem pe diferite site-uri de paparazzi pe superbele noastre vedete, fie ele autohtone sau internaţionale, nemachiate şi neretuşate constatăm că suntem minţiţi cu neruşinare. Toate vedetele vor să fie ca nişte păpuşi când apar în reviste, ziare sau la televizor. Nu te mai înţelegi acasă cu prietena că are impresia că e grasă când ea poate e subnutrită ca să nu mai vorbim de vergeturi, celulită sau alte probleme care le aud zilnic însă cu greu le pot reţine.

Să fim înţeleşi, băieţii care caută fetele din revistă pe stradă sunt tot ăia care cred că Moş Crăciun există iar pe restul nu-i interesează. Acum să nu fiu prost înţeles, e normal să aveţi grijă de voi fetelor da’ să nu transformăm din asta o obsesie. Deja prea multe dintre voi aveţi ca subiect de discuţie gramele care le-aţi luat ieri că v-aşi răsfăţat cu o îngheţată.

E firesc să ai grijă de siluetă. E firesc să îţi placă să fii frumoasă dar când pentru toate astea trebuie să te chinui fizic şi să te epuizezi psihic renunţă, nu are rost. Băieţii cu capul pe umeri nu o să caute printre piţipoance după o nevastă iar dacă singura ta preocupare în viaţă sunt fardurile, petrecerile, greutatea corporala şi hi5-ul atunci locul tău e pe centură.

Şi ca să vedeţi că zecile de cure şi tonele de cosmetice acumulate de-a lungul tinereţii au fost de prisos o să vă arăt cum ajungi până la urmă.

Continue reading Perfecţiunea feminină

Posted on

Monalisa pompier

Celebra lucrare din sec.16 aparţinând lui Leonardo Da Vinci a fost satirizată de ruşi. Un departament de pompieri a comandat ca pe firmamentul unităţii să apară printre pompierii militari ruşi şi o domnişoară care să o reprezinte pe Gioconda astfel o regăsim în frescă îmbrăcată într-o uniformă militară.

gioconda-mare

Continue reading Monalisa pompier