Posted on

Wolfram Alpha Screenshot

Astăzi s-a desfăsurat o prezentare de 2 ore a aplicaţiei. S-a strecurat printre şi un screenshot cu o căutare a Internaţional Space Station (ISS) unde vedem câteva date utile printre care ar fi altitudinea medie, o hartă ce prezintă traseul, durata unei orbitări, viteza statiei internaţionale ţi alte detalii care nu se regăsesc în screenshot. Toată tărăşenia prezentării oficiale a fost puşin eclipsată de anunţul Google de adăugare în motorul de căutare a datelor structurale care apar în screenshot.

Sursa.

Posted on

Novak Djokovic

Noua reclamă la echipamentele sportive Head îl are ca protagonist pe Novak Djokovic cu care au semnat un cotract de publicitate în ianuarie. Sârbul, care este al 3-lea tenisman după Federer şi Nadal, este mult mai amuzant decât Federer în cel mai recent clip făcut pentru Gillette. Mie mi-ar plâcea ca cei de la Head să facă un remake şi cu compatrioata sârbului, Ana Ivanovic.

Continue reading Novak Djokovic

Posted on

Gripa porcină

sau cum naibi îi zice, a isterizat România. La fel cum gripa aviară invada ţara în urmă cu câţiva ani aşa preia această nouă idioţenie controlul în România. O mare prostie. Nu mai cred nimic din toate balivernele guvernanţilor şi nici isteria internaţională. Chiar dacă o să mă consideraţi nebun cred că avem de-aface cu o conspiraţie mondială (păstrând totuşi proporţii decente). Când s-a dezlănţuit gripa aviară a trebuit mobilizat tot poporul pentru a combate efectele. Au fost ucise milioane de pasări de la mici producători şi microferme însă foarte puţine la marii producători. Am o vagă impresie că acelaşi scenariu îl urmează şi această noua pandemie. Momentan se spune că doar animalele vii sunt cele care pot transporta virusul nefiind nici un pericol în ceea ce priveşte consumul de carne . În curănd o să intre în fermele din România şi atunci o să începem sacrificările în masă. Spitalele o să consume resurse imense pentru combaterea aşa-ziselor cazuri suspecte. O să fie consumate tone de substanţe dezinfectante pe la frontieră care costă milioane de euro. Toate o să dispară aşa cum au apărut însă lăsând în spate milioane de victime porcine. Eu cred că toate aceste pandemii sunt generate de cei interesaţi. Nu cred că asfel de boli apar din senin. Sunt curios asupra modului de propagare a gripei pentru că porcii nu zboară peste graniţe ca in cazul păsărilor. Interesant este faptul că din Mexic în Europa virusul a ajuns foarte repede. Puţin cam ciudat. În Sua nu a ajuns încă şi probabil nici nu o să ajungă.

porci_cu aripi

Posted on

Wolfram Alpha – nou motor de căutare

În luna mai se va lansa un nou motor de căutare care însă, se pare, că nu va concura cu Google. Spre deosebire de Google, motorul de căutare conceput de Stephen Wolfram nu îţi va furniza linkuri ca şi răspuns la întrebare ci, pur şi simplu, răspunsuri directe. Cei care au avut norocul să fie printre cei cere-l testează spun că acesta se descurcă foarte bine. Noi vom putea vedea cum se comportă abia în mai.

wolfram Alpha

Posted on

Avion prăbuşit găsit cu ajutorul Google Earth

Misterul locaţiei prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în urmă cu 2 ani în Arizona – SUA a fost rezolvat cu ajutorul aplicaţiei oferite de Google.

În ciuda eforturilor disperate ale familiei celor 2 decedaţi în accidentul aviatic şi a echipelor de căutare locaţia prăbuşirii avionului nu a putut fi găsită. Un individ implicat şi el în cautarea unui miliardar picat cu avionul a descoperit o fotografie făcută în aceeaşi zi cu a accidentului aviatic în care era prezentat un incendiu de pădure într-o zonă apropriată cu cea presupusă a fi cea a prăbuşirii şi a anunţat familia în cauză. Aceştia au făcut un site care să-i ajute la găsirea cu exactitate a locaţiei prin feed-backul vizitatorilor şi locaţia a fost găsită cu ajutorul Google Earth prin imagini din diferite unghiuri care prezentau locaţia respectivă reuşind astfel să găsească cu exactitate avionulş prăbuşit.

Familia speră acum să folosească această tehnică pentru ajutarea mai multor persoane aflate în situaţii similare.

Sursa.